Alleen voor jou

Dit is met voorsprong het drukst bezochte item op mijn blog. Statistisch gezien dus ook het meest interessante. Dat zegt veel over de bedroevende kwaliteit van en de interesse voor wat ik voor de rest geschreven heb. Op deze pagina stond lange tijd zelfs helemaal niets. Daar is bij deze dus een mouw aan gepast. Of de nieuwsgierigheid hiermee bevredigd is durf ik echter te betwijfelen. Blijkbaar willen lezers van deze blog weten wie ik ben en dus bezoeken ze deze pagina.

Eigenlijk is het heel eenvoudig: ik ben zoals ik schrijf. Wie mijn blog of mijn commentaren op andere blogs leest weet dat ik eigenzinnig en ongebonden ben. Koppig en arrogant. Een betweter, een cynicus, een sarcast, een mierenneuker. Kortom, een moeilijk mens. Waarom zouden mensen mij dan in godsnaam nog beter willen kennen?!? Lees mij gewoon en je weet wie ik ben. Een naam doet er eigenlijk niet toe.

Stel dat ik Leila van den Bosch heet. Of George Toile. Of Ester Lambrechts. Stel! Wat is daarvan de meerwaarde voor de lezer? Zou de lezer er een rijker gevuld leven door krijgen? Gemakkelijker inslapen? Een gelukkiger mens worden? Ik vermoed, nee, ik vrees, nee, ik weet wel zeker van niet.

De nieuwsgierigheid naar wie ik ben gaat veel verder dan louter een naam. Een naam is de sleutel die de doos van Pandora van iemands leven opent. Of, in jouw geval, een beerput, zullen sommigen opmerken. Een naam geeft toegang tot een adres, een telefoonnummer, een geslacht, een huidskleur, een beroep, een opleiding, een religieuze overtuiging, een netwerk van kennissen, vrienden, vijanden en vriendinnen, waar ik al dan niet op café ga, of ik al dan niet een uitkering geniet, in een rolstoel zit,……. Kennis van al die zaken is niet steriel. Die kennis wil men verwerven om later te gebruiken. Want kennis is macht. Wie men niet kent daar heeft men echter ook geen macht over. Misschien geeft die onzekerheid over mijn identiteit – dat niet-weten wie ik ben – mensen vooral een ongemakkelijk gevoel omdat ze mij niet in een vakje kunnen stoppen en dus ook geen macht over mij kunnen uitoefenen. Het zij zo. Ik geef er de voorkeur aan het ook zo te houden.

Tot slot: deze blog is een pure internetblog. Dit betekent dat ik mij volledig verlaat op informatiebronnen die voor iedereen vrij (op het internet) te raadplegen zijn. Dat kunnen persartikels, verslagen van vergaderingen, wetteksten, uitvoeringsbesluiten, interviews op radio of tv, publicaties van overheidsinstellingen, andere blogs en nog veel meer zijn. Gewoon zaken die mij op één of andere manier weten te boeien en die van ver of dichtbij iets met Kortrijk te maken hebben. In die veelheid van gegevens probeer ik dan mijn eigen weg te vinden en mij een mening te vormen. De neerslag van die zoektocht vind je op deze blog. En ook al klink ik hier en daar misschien gelijkhebberig, ik ben niet te beroerd om toe te geven dat al mijn denken slechts tijdelijk en voor verandering vatbaar is. Niets is voor altijd. In ieder geval hoop ik dat je er als lezer toch een heel klein beetje plezier aan beleeft.

Advertenties

7 Reacties to “Alleen voor jou”

 1. Hoezo TEGENDRAADS ???

 2. lalalala Says:

  nice,
  dit wordt een betere blog dan kortrijk.be 😉

 3. Linkse mierenneuker,
  welkom in de Kortrijks bloggerswereld, wereld van de arrogante betweters.

 4. Wat een gezeik. Goedkope kritiek en korte termijn gelijkhebberigheid hebben we allemaal, maar om daar nu een site van te maken, dat is pas kul. Als men dan nog eens op veelbezochte sites allerhande reacties gaat posten om de atmosfeer te vergallen met eigen negativiteit en en reclame te maken voor zijn eigen site om het eigen bezoekerscijfer op te krikken, daar moet ik echt mijn billen van dichtknijpen. Populisme, goedkope woorden en zeer waarschijnlijk niet zonder enig nevenbelang, zeker niet ‘per ongeluk’.

  • Pär Ongeluck Says:

   Anders dan u, Stef, blijf ik wel beleefd. Anders dan u op uw website verwijder ik op mijn blog geen reacties die niet meteen met mijn eigen opinie stroken. En nog anders dan u, beste Stef, gebruik ik wel argumenten.

 5. Brent Karstjens Says:

  Heeft u ook een emailadres?
  Dan krijgt u van me een primeur…

 6. Het niet willen bekendmaken van je ware identiteit (je naam is inderdaad van geen belang) is een vals argument voor zogezegd vrij en vrank geschrijf zonder onderwerping aan externe machten. Je moet nu wel oppassen wat je schrijft of je krijgt te maken met de Gedachtenpolitie die je zal opsporen en je schuilplaats zal ontdekken. Of je het nu wil of niet, je bent dus onderworpen aan zelfcensuur. Is het een interessanter uitgangspunt om de bange wezel uit te hangen en dit te motiveren door je te camoufleren achter gemeenplaatsen? Wie oefent dan macht over wie uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.