Kortrijk lanceert groepsaankoop parkeertickets.

In zijn niet aflatende strijd tegen de stijgende levensduurte lanceert schepen van sociale zaken Philippe De Coene vanaf 1 januari 2015 een nieuw initiatief: de groepsaankoop van parkeertickets. Op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie (1) gaf de schepen deze morgen tekst en uitleg:

“Kijk, zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben bij de bestudering van de meerjarenbegroting die op de laatste gemeenteraad werd goedgekeurd, stijgen de inkomsten van Parko van 6.006.000 euro in 2014 tot 6.653.600 euro in 2015. De inkomsten van Parko dat zijn, zoals jullie allemaal weten, eigenlijk de uitgaven van de consumenten. Eventjes snel omgerekend is dat een stijging van niet minder dan 9,02%. Dat betekent niet één, niet twee, niet drie, maar bijna vier indexsprongen! Op één jaar! U begrijpt dat dit niet langer houdbaar is. Parkeren is in onze maatschappij een basisrecht. En basisrechten worden gegarandeerd door de grondwet en op vrije markt afgedwongen door groepsaankopen. Enfin, om een lang verhaal kort te maken: in januari lanceer ik de ‘groepsaankoop parkeertickets’. In een eerste fase is het de bedoeling om zo veel mogelijk geïnteresseerde parkeerders te mobiliseren; armoezaaiers met BMW’s en Mercedessen, maar ook rijke stinkerds en bedrijven met Dacia’s en Skoda’s, kortom, iedereen is welkom. Ook niet-Kortrijkenaren. Inschrijven kan via www.groepsaankoopparkeertickets.be of aan de balie in het stadhuis. In de loop van januari gaan we dan met Parko onderhandelen. Wij zijn ervan overtuigd dat een reductie van minstens 15% zeker haalbaar is. Als alles naar wens verloopt, krijgen de consumenten dan tegen begin april de mogelijkheid om hun parkeertickets tegen verminderd tarief bij ons aan te kopen. Wij streven er ook naar dat het parkeerticket al van bij de invoering wordt geïntegreerd in de gedigitaliseerde Kortrijkse Cadeaubon, waardoor die meteen ook een iets minder vergiftigd geschenk wordt dan hij nu is. Zeg nu zelf: is er een mooier geschenk denkbaar dan te mogen stilstaan in de mooiste stad van de wereld? In een latere fase denk ik er trouwens over om ook tolgeld te vragen aan wie met zijn wagen door onze stad wil rijden, zonder er stil te staan. Maar nu moet u mij excuseren want ik moet nog naar een receptie waar u niet voor uitgenodigd bent.”

(1) Als u over dit onderwerp niets hebt vernomen in de gesubsidieerde pers, dan hoeft dat u niet meteen te verwonderen. De geaccrediteerde journalisten hadden het op het ogenblik van de persconferentie namelijk te druk met over de koppen lopen van shoppers en kerstmarktgangers; Kris Vanhee verzwikte daarbij zijn rechterenkel en Peter Lanssens ontwrichtte zijn linkerschouder toen Vanhee pardoes op hem viel.

Advertenties

2 Reacties to “Kortrijk lanceert groepsaankoop parkeertickets.”

  1. Philippe De Coene Says:

    Mijn beste,

    Net thuis van de genoemde receptie. Schrijft u zich in voor de groepsaankoop?

    • Pär Ongeluck Says:

      Huh?!? Moet je in Kortrijk nu ook al parkeergeld betalen als je te voet bent of met de fiets rijdt, misschien?!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.