Smart City?

De stad Kortrijk heeft van Belfius en de federatie van technologiebedrijven, Agoria een Smart City Award gekregen voor haar Shop & Go-project (1). Daar was schepen van Stilstand, Marc Lemaitre, bijzonder fier op:

29 jan.

Agoria bekroont Kortrijk als slimste stad onder de . Dank zij innovatief Shop&Go-systeem van Parko. Fier als een gieter. 🙂

In het Shop & Go-parkeersysteem registreren sensoren in de grond de parkeerduur en verwittigen de parkeerwachters als het gratis half uur wordt overschreden. Een systeem van gratis kortparkeren, dus.

Met de toekenning van die Smart City Award aan het Kortrijkse gratis kortparkeren, sturen Belfius en Agoria eigenlijk een totaal verkeerde boodschap de wereld in: in Kortrijk kan je zonder problemen de wagen gebruiken voor kleine boodschappen die maar heel kort duren want je kunt er zelfs gratis parkeren. ‘Shop & Go’ is niets anders dan een schandalige promotiecampagne van het stadsbestuur voor het onoordeelkundig en onnodig gebruik van de wagen. En dat in een stad waar het stadsbestuur verkondigt dat het de ambitie heeft om een ‘klimaatstad’ te worden…. Schaamte is een gevoel dat men in de politiek duidelijk niet kent. Schop en Go zou een oplossing kunnen zijn.

(1) http://www.agoria.be/nl/Stad-Kortrijk-wint-Smart-City-Award

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.