Schaamteloze lijkenpikkerij.

Wat is het verband tussen Kortrijk en Nelson Mandela? Geen enkel! Nul, rien, nihil, nada, noppes! En toch: het lijk van Mandela was nog niet koud of de nalatenschap van de man werd door sommige Kortrijkenaren al schaamteloos gerecupereerd:

“I should tie myself to no particular system of society other than of socialism.” Nelson Mandela

Axel Weydts is tot bewijs van het tegendeel een Unidentified Cabinet Assistant (UCA) van twee heren, de excellenties van SP.A-signatuur, Vande Lanotte en Crombez. Is ook voorzitter van de Kortrijkse afdeling van de SP.A. In hoeverre de dagelijkse praktijk van de socialistische partij hier ter stede iets te maken heeft met het ‘socialism’ van Mandela, is een pertinente vraag waar Weydts evenwel zonder blozen omheen fietst.

Er is nog meer: op de gemeenteraad van gisteravond werd er, al even schaamteloos als Weydts met zijn tweet, beslist om Kortrijk Weide om te dopen tot ‘Nelson Mandelaplein’. De waan van de dag die regeert; ik word er misselijk van. Ook Duchka Walraet vraagt zich, volkomen terecht, af: ‘aan zij die zich zogezegd geïnspireerd voelen door zijn dadendrang, vraag ik dus, waar is al die inspiratie dan naartoe?‘ (zie: http://www.knack.be/nieuws/wereld/nelson-mandela-als-inspiratie-waar-is-al-die-inspiratie-dan-naartoe/article-opinion-118950.html) Wel, zij terroriseerden de bevolking met GAS, Duchka. Ontwierpen Safe Party Zone. Installeerden camera’s. Speelden armoedertje. Verstikten de kleine zelfstandigen met een winkelcentrum. Lieten de slechtst betaalden ook nog eens op zondag opdraven. En verneuken het beeld van een man die veel en veel beter verdient.

Advertenties

Eén reactie to “Schaamteloze lijkenpikkerij.”

  1. haegeman willy Says:

    Mandelaplein
    Kan het niet zijn dat de Stad zich hier vergaloppeert en de naam Nelson Mandela reeds als eigendom van de familie officieel is geregistreerd en beschermd. Aan wie gaat de stad de toelating vragen om de naam van de Z- Afrikaan voor een straat of plein in Kortrijk te mogen gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.