Alweer een wereldprimeur voor Kortrijk.

Nadat Kortrijk, hoofdstad van creatie, innovatie en design, de wereld eerder al de weg toonde met winkelwandelstraten, binnenstedelijke shoppingcentra, pestpolitie, straatverboden en stedelijk georkestreerd lawaai in parken, pakt onze stad alweer uit met een nieuwe uitvinding: de camera met godsdienstherkenning.

Uitvinder van het systeem, Georg Barbary – nee, hij heeft zijn naam NIET gestolen! – van het Vlaams Belang, afdeling Kortrijk, geeft tekst en uitleg: “Kijk, eigenlijk is dit niets meer dan de toepassing van een eeuwenoud systeem van discriminatie op grond van uiterlijke kenmerken, dat wij nu met de modernste technologie geperfectioneerd hebben. Waar wij tijdens de laatste, jammerlijk verloren oorlog, nog de broek moesten afstropen om te zien of iemand Jood was of niet, zijn wij er nu in geslaagd om, met behulp van onze camera voorzien van de gepatenteerde godsdienstherkenningssoftware, met 99,9999999% zekerheid vast te stellen of iemand joods of hindoeïstisch is of de leer van Mohammed, Buddha, Krishna aanhangt of niet. Bij katholieken, doopsgezinden, remonstranten, gereformeerden, orthodoxen en andere christenen ligt dat nog iets moeilijker omdat er bij die groep een hemelsbrede kloof ligt tussen wat ze zeggen en wat ze doen, maar ook voor dat probleem hopen wij heel binnenkort een oplossing te kunnen bieden.”

Stefaan De Clerck, burgemeester van de hoofdstad van creatie, innovatie en design en groot voorstander van camera’s allerhande, lacht wat zuur als wij Hem op de innovatie van Barbary attenderen. “Eigenlijk hebben die van het Vlaams Belang dat idee van mij gepikt”, meesmuilt Hij. “Oorspronkelijk maakte dat soort camera’s deel uit van Mijn tienpuntenplan ter beveiliging van Kortrijk, maar omdat dit project toen technisch nog niet helemaal op punt stond, heb Ik het maar afgevoerd, waardoor Mijn plan herleid werd tot een negenpuntenplan. Je kunt dus zonder problemen stellen dat wij dat in ‘Kortrijk Samen’ hebben gedaan.” herpakt De Clerck zich. “Er moet uiteraard wel nog even bekeken worden of die camera van het Vlaams Belang daar wel màg hangen – ik heb even op de site van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer gekeken en daar is blijkbaar geen enkele aangifte van een camera op het adres Sint-Jorisstraat 8 te Kortrijk – maar dat is een verwaarloosbaar detail. Zoals je weet trek Ik Mij toch niet te veel aan van die verstikkende wettelijke voorschriften, die iedere innovatie fnuiken. Ik vermoed dan ook dat ik deze zaak tegen 14 oktober nog geregeld krijg. De echte Kortrijkenaren mogen Mij alweer dankbaar zijn.”

zie ook: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120817_00261729

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.