Fuifstad Kortrijk.

Dat het stadsbestuur van de stad Kortrijk een aantal notoire fuifnummers in de rangen telt is geen geheim. Dat het stadsbestuur zich nu ook nog eens als fuiforganisator wil ontpoppen is een nieuw gegeven. Enfin, dat is toch wat Het Nieuwsblad vandaag bloklettert: ‘stad organiseert 50-dagenfuif’.

Normaal werd die 50-dagenfuif ingericht door de laatstejaars van bijna alle scholen van Kortrijk (het KA doet daar niet aan mee) verenigd in een volgens het stadsbestuur door het stadsbestuurder erkende jeugdvereniging genaamd het ’50-dagencomité (vzw? statuten? Altijd gedacht dat die 50-dagenfuif een organisatie was van HBC Apolloon vzw. nvdr) maar die vereniging – het 50-dagencomité – hield het vorig jaar voor bekeken en dus dreigde het evenement dit jaar niet door te gaan en een gapende leegte op de fuifkalender na te laten. Dat is evenwel buiten het fuifgrage Kortrijkse schepencollege gerekend! Het Kortrijkse schepencollege wil Kortrijk namelijk profileren als studentvriendelijke stad en werpt zich op als beschermer van ons cultureel erfgoed om de jonge traditie van de 50-dagenfuif in ere houden. En dus besliste het schepencollege op de vergadering van 21 april om dan maar zelf een 50-dagenfuif te organiseren. Of, nee, dat is niet helemaal juist. Het schepencollege laat de praktische organisatie van het evenement over aan privé-inrichter Concepts4U. BVBA Concepts4U uit Kuurne, om precies te zijn. Die BVBA Concepts4U heeft wel wat ervaring met dergelijke zaken. Op de website van die firma staat te lezen dat de drijvende kracht achter BVBA Concepts4U niemand minder is dan Thomas Vandekerkhove. Die heeft de BVBA Concepts4U samen met zijn papa uit de grond gestampt. Op de website van de firma staat, onder het tabblad ‘Handelszaak’ – in heel onbehoorlijk Nederlands – de historiek van het bedrijf uiteengezet. En wat blijkt? Thomas is DE man achter de 50- en 250-dagenfuiven van de voorbije jaren! Samen met enkele andere jongeren, weliswaar. Thomas Vandekerkhove is bij het fuivende volkje trouwens beter bekend onder zijn DJ-naam DJ Thomas. BVBA Concepts4U speelt ook nog tussenpersoon voor enkele andere DJ’s: Aertronic, DJ Climax, DJ Dimkee. Die laatste is een goeie vriend van Thomas en samen met hem ook mede-organisator van vroegere 50- en 250-dagenfuiven.

Ter ondersteuning van dit evenement geeft het schepencollege nu dus 3000 euro aan privé-inrichter BVBA Concepts4U uit Kortrijk. Of, nee, dat is niet helemaal juist. Stad dekt het eventuele verlies dat organisator BVBA Concepts4U bij de organisatie van de 50-dagenfuif zou kunnen lijden in tot een maximum van 3000 euro. Als er maar 1000 euro verlies is krijgt Concepts4U ook maar 1000 euro. En als er winst is dan krijgt BVBA Concepts4U helemaal niets. Naast een mogelijke financiële steun stelt het schepencollege ook nog eens wat materiaal ter beschikking. Het schepencollege laat werkelijk niets onverlet om dit evenement tot een succes te maken.

Tot slot nog de affiche van de 50-dagenfuif: BVBA Concepts4U slaagde er in om Lanier, Mister B en de toppers Dimkee en Thomas te strikken voor wat men in het milieu DJ Battles noemt. Dat belooft! Thomas passeert op die manier wel twee keer aan de kassa. Eén keer als organisator (met logistieke steun van de stad) en één keer als DJ. Maar daar valt niemand over. Zeker het schepencollege niet.

Een kleine voorspelling: de 50-dagenfuif zal precies 3000 euro verlies maken. Maar er zal veel volk zijn. Iedereen tevreden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.