Gemeenteraad 11 mei 2009

Volgens de verzamelde schrijvelaars van Het Nieuwsblad viel er op de gemeenteraad van de stad Kortrijk volgend nieuws te rapen:

1. de dochter van Stefaan De Clerck, Marie, schepen in buurgemeente Wevelgem, is bevallen van een dochter.- Belangwekkend!

2. de presentiegelden van de raadsleden worden niet verlaagd. – Geen nieuws is ook nieuws, zullen ze bij Het Nieuwsblad gedacht hebben.

3. SP.A-raadslid De Coene verwijt het Vlaams Belang foute informatie over hem te verspreiden via het huis aan huis blad van het Vlaams Belang in verband met de houding van raadsleden De Coene en Carron tijdens de manifestatie van het Vlaams Belang op 30 maart. Fractieleider Maarten Seynaeve van het Vlaams Belang weet van niks. – Dit moet zowat het hoogtepunt van de avond geweest zijn!

4. De burgemeester maakt zich een heel klein beetje boos op Stefaan De Clerck (nadat die al weg was. Stefaan moet namelijk op tijd zijn bedje in) omdat die hem niet vooraf had ingelicht over de argumenten van de Staatsveiligheid die tot de niet-erkenning van de moskee in Kortrijk leidden. – Een tweede hoogtepunt!

Ziezo! Dat was het dan weer! Ik heb (weer!) niets gemist als ik  Het Nieuwsblad mag geloven. Volgens de berichtgeving van Het Nieuwsblad werd er dus niets maar dan ook niets op die gemeenteraad over zaken van gemeentelijk belang gezegd! De agenda van de gemeenteraad liet toch iets heel anders vermoeden….. Maar misschien was dat te technisch, te ingewikkeld, te oninteressant voor onze persmuskieten…… Als er al aan de presentiegelden van de raadsleden moet getornd worden dan zeker ook aan de vergoedingen voor het schrijvend gild van Kortrijk.

Advertenties

Eén reactie to “Gemeenteraad 11 mei 2009”

  1. Ja, zie ook Kortrijks Handelsblad. Over distels, een wegwijzer, enzovoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.